Omgeving

Vakantiebungalow “de Dakhaas” ligt in de driehoek Wierden-Enter-Rijssen. Deze omgeving is uitermate geschikt voor het maken van wandel- en fietstochten. In de vakantiebungalow liggen al een paar fietsroutes voor u klaar. Heeft u hier even geen zin in, dan kunt u natuurlijk een dagje uit gaan. Hieronder ziet u een paar van de talloze activiteiten in de omgeving.

Enkele wandelroutes:

Wandelroute door het Wierdense Veld

Deze wandeling door het Wierdense Veld is alleen voor de liefhebber. U doorkruist twee maal het gebied. De weg is lang en recht, kaarsrecht. Een saaie wandeling dus. Of niet? Helemaal niet. Ga ’s morgens in alle vroegte naar het Wierdense Veld. Geniet van de zonsopgang. Natuur zover als u kunt kijken. Stilte. Zo moet een groot deel van Nederland er 100 jaar geleden uit gezien hebben. (Een tip: Denk de hoogspanningsleiding die het Wierdense Veld doorkruist weg en vergeet het moment dat het boemeltreintje Zwolle-Enschede langs komt.)

 
Holterbergwandeling

De Holterberg, eind vorige eeuw nog een en al heide. De oranje route op de Holterberg in de boswachterij Sallandse Heuvelrug is ongeveer 4 km. Het begin is op de parkeerplaats van de dagcamping aan de oostkant van de Toeristenweg op de Holterberg, ongeveer 3 km ten noorden van Holten.

 

Enkele fietsroutes:

Heuvelrugroute (24 km) bewegwijzerd

Holten heeft in zijn gemeentewapen een tekening van drie wilde zwijnen en op het pleintje bij de kerk staat een beeldje van een baltsende korhoen. Ze zijn trots op hun Sallandse Heuvelrug, de Holtenaren, en terecht. Op deze tocht tussen Holten en Nijverdal maakt u ruimschoots kennis met de uitgestrekte bossen en heidevelden van deze stuwwal op de grens tussen Salland en Twente. Af en toe is het flink klimmen geblazen, want deze Overijsselse ‘bergen’ bereiken hoogten tot 80 meter.

Wierdens Natuurlijke Rijkdom (35 km)

Wierden met zijn intieme stilte, het natuurschoon, zijn pracht aan bomen en zijn essen. Dat is natuurlijke rijkdom wat de omgeving van Wierden ons te bieden heeft. Even verderop ligt een mooi open Veengebied met als middelpunt de schaapskooi. Een levend landschap dat u er veel van mag genieten.

 

Enkele activiteiten:

Golfclub de Koepel Wierden

Tevens bevindt zich op korte afstand golfclub de Koepel. Gelegen aan de weg van Rijssen naar Wierden bezit de golfclub de Koepel een buitengewoon fraaie 18 holes par 70 bos- en heidebaan op het landgoed dat vroeger bekend stond als de Wierdense duinen.Meer informatie op www.golfclubdekoepel.nl

Markten in de omgeving:

In Rijssen is er markt op maandag en op zaterdag. ’s Maandags van 8.00 uur tot 12.30 uur en ’s zaterdags van 8.00 uur tot 17.00 uur. In de zomer is er vaker een markt, o.a. op de donderdagmorgen een zeer grote rommelmarkt.
Meer informatie

In Wierden is er een markt op dinsdag van 8.00 uur tot 13.00 uur.
Meer informatie

Voor meer informatie verwijs ik u graag door naar de omliggende VVV’s:

• VVV Enter Meer informatie
• VVV Wierden Meer informatie
• VVV Nijverdal Meer informatie